Köttfärsbiffar


Köttfärsbiffar med blomkålsmos ca. 6 portioner.

Till biffarna
1300 g köttfärs
1 ägg
1½ dl grädde
2 msk crème fraiche
ströbröd
salt, vitpeppar, peppar & grillkrydda

Till blomkålsmoset
3 blomkålshuvuden
1 dl grädde
50 g smör
salt & vitpeppar

Blanda ihop köttfärs, ägg, grädde, crème fraiche och lite ströbröd i en bunke. Krydda med salt, vitpeppar, peppar och grillkrydda. Blanda väl! Forma sedan biffarna som du vill ha dem, ett tips är inte göra för tjocka eftersom de drar ihop sig när man steker.

Dela blomkålen och lägg dem i en kastrull med vatten. Låt koka ca. 20 - 30 min. De ska vara helt mjuka. Medans blomkålen kokar kan du börja steka biffarna. Stek i lite smör på medelvärme. Stektiden varierar beroende på hur tjocka biffarna är.

När blomkålen är färdigkokta så häll av vatten och tillsätt sedan grädde, smör salt och vitpeppar. Vispa med elvisp tills moset blivit slätt. (Obs! Det blir inte lika slätt som vanligt potatismos.)

Voilá! Servera gärna med kokta morötter och broccoli :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback