nasi goreng
Du behöver:
900 g kycklingfilé
400 g frysta skalade räkor
4 portioner långkornigt ris
2 gula lökar
6-8 dl vitkål
2-4 vitlöksklyftor
3 tsk curry
2 röda paprika
1 gul paprika
2 dl gröna ärtor
4 tsk samba oelek
Salt, peppar, paprikapulver, olja
Gör såhär:
Börja med att koka riset enligt anvisningarna. Medans riset kokar skär du kycklingfiléerna ganska små bitar. Stek dem sedan i lite olja och krydda med salt och peppar. Skär paprika i små bitar, hacka lök och riv vitkål.
Stek paprikan, löken, vitkålen och ärtorna i en wokpanna med lite olja, pressa i vitlök och krydda med curry och lite paprikapulver. Tillsätt sedan samba oelek. När riset är färdigt blandar du ner även det i wokpannan. Till sist häller du i räkorna och eventuellt kryddar mer om det behövs, låt steka i ca 5-10 minuter till. Servera med äggröra om så önskas ;-)
A perfekt gott blev de :D